
Pumpa “mac & cheese”
4 portioner
1 stor lök, hackad
6 vitlöksklyftor, hackade
½ chili, hackad
1 tsk ingefära, riven
1 hokkaidopumpa
1 liter vatten
500 g pasta
2 msk god olivolja
muskot eller citronsaft
salt
grovmalen svartpeppar
Hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefära. Skär pumpan i bitar.
Stek lök och vitlök i olja i en djup kastrull eller gryta tills löken börjar få färg. Tillsätt då chili och ingefära och stek i ytterligare några sekunder.
Lägg i pumpabitarna och häll över vattnet. Koka i 15 minuter tills pumpan är mjuk. Salta och peppra.
Mixa med stavmixer. Lägg pastan i pumpasåsen och koka i 10–15 minuter, tills det hela är härligt krämigt.
Smaka av med mer salt, peppar och gärna citronsaft eller riven muskot. Ringla över olivolja och servera genast.
Recept: Niina Snijder
108 recept med Ingefära, pasta & Pumpa
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Enkel linsgryta med grönkål och rostad pumpa
- Polkabeta- och broccoligryta med ingefära
- Pumpasoppa med ingefära och chili
- Rostad pumpa med mangold, ricotta och citron
- Ingefärsslungade morötter med purjolök
- Ingefärssmoothie
- Tomatsalsa med ingefära & koriander
- Rödbetssaft med blodapelsin
- Ljummen sallad med pumpa & hasselnötter
- Pumpasoppa
- Picklad pumpa med citron & svartpeppar
- Pumpa- & böngryta
- Inlagd ingefära
- Morotsjuice med äpple & gurka
- Morotssallad med apelsin & ingefära
- Dipp med ingefära & soja
- Morotskaka med citronglasyr
- Purjolökssoppa
- Rödbetor med hallondressing
- Äppelchutney
- Stekta brytbönor med vitlök & ingefära
- Kryddig klementin
- Sellerijuice med äpple & ingefära
- Pumpa “mac & cheese”
- Morotssoppa
- Rostad pumpa med garam masala & cashewnötter
- Citronpicklad ingefära
- Kryddig pumpasoppa med röda linser
- Mandeldressing med gurkmeja & ingefära
- Rostad pumpa med grönkål/mangold & nötter
- Fried rice med pumpa och hasselnötter
- Ugnsstekt pumpa med parmesanost och persilja
- Syltad pumpa
- Varm sallad med rostad butternutpumpa
- Ugnsstekt pumpa med saltad zucchini
- Syltad ingefära
- Soppa på pumpa, paprika och vitlök
- Petters soppa på morötter och ingefära
- Rödkål med ingefära och timjan
- Rotmos med ingefära
- Rostad sötpotatis med tofu, chili och ingefära
- Rostad svartrot med ingefära och honung
- Rostad pumpa med mandel
- Rostad pumpa med kål och chèvre
- Rostad pumpa med citron och ricotta
- Rostad pumpa eller sötpotatis med fänkålsfrö
- Pumpasoppa
- Pumpa med soltorkad tomat och pinjenötter
- Pumpa med färsk ingefära
- Picklad ingefära
- Morotssås med ingefära och vitlök
- Morotssoppa med ingefära och pak choy
- Morotssallad med ingefära och sesam
- Linssoppa med sötpotatis och ingefära
- Linsgryta med koriander och ingefära
- Kålrot med apelsin och ingefära
- Krämig syrlig raw soppa
- Kinakålssallad med ingefära och honung
- Ingelas pumpasoppa
- Ingefärsglaserade morötter med pak choy
- Pumparisotto
- Honungs- och ingefärsglaserade rotfrukter
- Gurksallad med chili, ingefära och sesamfrön
- Gratinerad spaghettipumpa
- Delias pumpasoppa med rostade majskorn
- Crostini med rostad pumpa och färskost
- Butternutpuré
- Butternutstomp med chili och pistasch
- Pumpa- och couscoussallad
- Pumpasoppa med chili och vitlök
- Pumpa- och böngryta
Ägg

Pumpa
Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...