Meny
Pumpa

Pumpa “mac & cheese”

4 portioner

1 stor lök, hackad
6 vitlöksklyftor, hackade
½ chili, hackad
1 tsk ingefära, riven
1 hokkaidopumpa
1 liter vatten
500 g pasta
2 msk god olivolja
muskot eller citronsaft
salt
grovmalen svartpeppar

Hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefära. Skär pumpan i bitar.

Stek lök och vitlök i olja i en djup kastrull eller gryta tills löken börjar få färg. Tillsätt då chili och ingefära och stek i ytterligare några sekunder. 

Lägg i pumpabitarna och häll över vattnet. Koka i 15 minuter tills pumpan är mjuk. Salta och peppra.

Mixa med stavmixer. Lägg pastan i pumpasåsen och koka i 10–15 minuter, tills det hela är härligt krämigt. 

Smaka av med mer salt, peppar och gärna citronsaft eller riven muskot. Ringla över olivolja och servera genast.

Recept: Niina Snijder

Tips ingefära, pasta & pumpa

Grönt

Ägg

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...