Meny

Butternutstomp med chili och pistasch

4 PORTIONER

25 g smör
2 msk olivolja
1 butternutpumpa, skalad och fint tärnad
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
2 dl grönsaksbuljong
fint rivet skal och saft av 1 apelsin
2 tsk harissa
salt
1/2 dl hackade pistaschmandlar
1/2 dl hackad koriander
2 dl turkisk yoghurt

Smält smöret med oljan i en vid kastrull. Fräs pumpan ett par minuter tills den fått lite färg. Riv i vitlök, tillsätt vin och buljong. Koka upp och låt sjuda tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter. Häll av och spara vätskan.

Mosa pumpan med potatisstomp. Smaksätt med apelsinskal, ett par matskedar apelsinsaft, harissa och salt. Späd med buljongen och en klick smör till önskad konsistens.

Lägg upp moset på ett fat, strö pistasch och koriander över. Servera med yoghurt, ett gott bröd och exempelvis grillad kyckling eller lamm.

Recept: Ingela Persson

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...