Meny

Pumpasoppa med ingefära och chili

6 portioner

1 hokkaidopumpa
2 potatis (eller morot/sötpotatis)
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
1 chili, hackad
1 bit ingefära, riven
vatten
1 burk kokosmjölk

Skär pumpan i bitar och ta ut fröna. Skär potatis i bitar. Hacka rödlök, vitlök och chili. Riv ingefäran på rivjärn.

Stek lök och vitlök 10 minuter på medelhög värme i olja. Tillsätt ingefära och chili. Rör om. Lägg i pumpa­bitarna och potatisen. Häll över vatten så att det nästan täcker grönsakerna, ca 8 dl. Låt koka tills grönsakerna är helt mjuka. Häll sedan i kokosmjölken och mixa slät. Smaka av med salt och peppar och gärna lite citron­saft. Servera varm tillsammans med bröd.

Recept: Niina Snijder

Tips ingefära & pumpa

Grönt

Ägg

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...