Meny

Linssoppa med sötpotatis och ingefära

4–6 PORTIONER

1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, skivad
2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
2 dl röda linser
400 g sötpotatis, tärnad
1 liter grönsaks- eller kycklingbuljong
1–2 msk riven färsk ingefära
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
crème fraiche

Fräs lök, vitlök och sambal oelek i olivolja i en vid kastrull. Rör ner linser och sötpotatis, låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt buljong och ingefära. Koka upp och låt småputtra i 20–30 minuter.

Mixa soppan slät. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Servera med crème fraiche och bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips ingefära & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...