Meny

Ugnsstekt sötpotatis med vitkål

4 portioner

ca 400 g sötpotatis, i klyftor med skal
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar
1/4 vitkålshuvud, mycket tunt strimlat
1/2 dl hackad koriander
Citronette:
1 tsk fint rivet citronskal
1 msk pressad citron
2 msk olivolja

Vänd sötpotatis i olja, vitlök, salt och peppar på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, i ca 20 minuter.

Lägg vitkålen i en skål. Vispa ihop ingredienserna till citronetten och vänd ner i kålen. Salta och peppra.

Lägg sötpotatisen på ett fat, lägg kålen ovanpå och strö över koriander. Gott till exempelvis grillad kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips citron, sötpotatis & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...