Meny

Grillad svamptoast

4–8 MACKOR

1 ask svamp, skivad eller riven i bitar
2 msk smör
1 lök, fint tärnad
1 vitlöksklyfta, hackad
salt och peppar
1 dl riven lagrad ost
200 g färskost
dragon, persilja eller basilika
8–10 toastskivor

Stek svampen i smöret i en stekpanna tills den får fin färg. Låt lök och vitlök steka med mot slutet. Salta och peppra. Lägg på ett fat och låt svalna.

Rör ihop ost och färskost, rör ner svampen. Smaksätt med örter och ev lite dijonsenap. Bred krämen på hälften av bröden, lägg på resten. Tryck till.

Grilla eller stek mackorna i en klick smör i en stekpanna. Bra på utflykt!

Recept: Ingela Persson

Tips basilika, gul lök, persilja, svamp & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...