Meny

Sötpotatisplättar med pesto

2 portioner

1–2 sötpotatisar
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta, pressad
en god pesto till servering

Skala och skär sötpotatisen i jämnstora bitar. Koka i saltat vatten i ca 20 minuter eller tills de är mjuka. Sätt ugnen på 200°. 

Lägg sötpotatisbitarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och platta till varje potatisbit med en gaffel. Rör ihop olivolja med kryddorna och pensla över potatisen. Baka i ugnen i 40 minuter, vänd efter 30 minuter. Klicka ut pesto på potatisen och servera. 

Recept: Niina Snijder

Tips sötpotatis & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...