Meny

Sötpotatis i ugn med mynta och limedipp

4 portioner

400–500 g sötpotatis
400 g potatis
2–3 morötter
1 tsk rosmarin
salt och peppar
4 msk olivolja

Dipp:
3 dl fet yoghurt
½ lime
1 msk olivolja
2–3 tsk torkad eller färsk mynta
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. 

Skala sötpotatisen och tvätta potatisen och morötterna. Skär i stänger. Blanda rotfrukterna med kryddorna och olivolja. Fördela allt på en bakplåt och ställ in i ugnen. Baka grönsakerna i ugnen i 30-40 minuter eller tills de fått fin färg. Under tiden blanda ihop yoghurt, pressad lime, mynta i en skål, smaka av med salt och peppar. 

Låt grönsakerna svalna något och servera med dippen och en sallad.

Recept: Niina Snijder

Tips lime & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...