Meny

Sötpotatissoppa med ingefära & kokosmjölk

4 PORTIONER

1 sötpotatis, ca 400 g
ca 250 g körsbärstomater
1 msk rapsolja
1 citrongräs
2 vitlöksklyftor, finhackade
ca 20 g färsk ingefära, finhackad
1 röd chili, finhackad
1 msk rapsolja
1 dl vatten eller torrt vitt vin
4 dl kokosmjölk
salt
1 lime

Sätt ugnen på 225°C.

Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Lägg sötpotatis och tomater i en ugnsform, ringla över olja och rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har rejält med färg.

Banka citrongräset på den tjocka änden med undersidan av en kastrull, så att det krossas lätt.

Fräs vitlök, ingefära och citrongräs i oljan i en kastrull. Tillsätt vatten eller vin, låt koka ca 5 minuter.

Häll i kokosmjölk och grönsaker. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter. Späd ev med vatten.

Ta upp citrongräset, släng det. Mixa soppan slät med stav- eller kannmixer. Smaka av med salt och rivet limeskal och -saft.

Bjud soppan tillsammans med ett gott bröd.

Recept: admin

Tips sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...