Meny
Sötpotatis

Sötpotatis bolognese

4 portioner

80 g röda linser
ca 400 g sötpotatis
1 msk kokosolja
1 stjälkselleri, hackad
1 lök, hackad
1 morot, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk oregano eller timjan
50 g valnötter, finhackade
salt och peppar
1 nypa torkad chili och italiensk krydda
1  bit parmesan, gärna vegansk

Skölj linserna tills vattnet är klart. Tärna sötpotatisen. Hetta upp kokosolja i en gryta eller kastrull på hög värme och fräs löken och vitlök i 1 minut. Rör sedan ner sötpotatis, selleri och morot. 

Tillsätt de röda linserna och häll över vatten så att linser och grönsaker täcks.

Strö i oregano och låt allt puttra under omrörning i ca 10–15 minuter, tills vätskan kokat bort. Smaka av med chili, italiensk krydda, salt och peppar.

Tillsätt de hackade valnötterna och blanda. Toppa med riven parmesan och servera varm till ris och grönsallad.

Recept: Niina Snijder

Tips linser, lök & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...