Meny

Sötpotatisdipp med fetaost & chili

1 SATS

ca 200 g sötpotatis, skalad, i bitar
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk olivolja
salt och peppar
100 g fetaost
1 nypa chiliflakes

Sätt ugnen på 200°C.

Lägg sötpotatisen på en plåt med bakplåtspapper. Vänd runt med vitlök, olja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-20 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Lägg potatisen i en skål och stompa eller mixa till en grov kräm, smula i fetaost och vänd i chili.

Gott på en rostad macka till en soppa, som tillbehör till rostad broccoli eller grillad kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips sötpotatis & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...