Meny

Dinkelcrêpes med svamp & örter

4 PORTIONER

6 dl mjölk
2 ägg
3 dl dinkelsikt
1 tsk salt
smör till stekning
FYLLNING
1 ask svamp, i mindre bitar
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
½ dl hackade örter, t ex persilja eller basilika
salt och peppar
100 g färskost
100 g lagrad ost, riven

Sätt ugnen på 200°C. Vispa ihop mjölk, ägg, dinkelsikt och salt till en slät smet i en bunke. Stek smeten till gyllenbruna crêpes i smör i en stekpanna och lägg på en plåt.

Stek svampen i lite smör tillsammans med lök och vitlök. Salta, peppra och strö i örter.

Bred färskost i mitten på crêpen och fördela svampen över färskosten. Vik eller rulla ihop crêpen. Strö över ost och gratinera i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg. Servera gärna med en sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök, svamp & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...