Meny

Picklad västeråsgurka med lime & svartpeppar

4 PORTIONER

250 g västeråsgurka
1 lök
2 msk färskpressad limesaft
1 msk strösocker
1 msk vatten
1 nypa salt
6–8 svartpepparkorn, grovt mortlade

Skölj och skiva gurkorna tunt, gärna på mandolin. Skala och skiva löken. Lägg gurka och lök i en skål.

Vispa ihop lime, socker, vatten, salt och peppar i en skål och låt stå tills sockret lösts upp. Rör runt då och då.

Häll lagen över gurkan, låt dra. Gurkan släpper vätska efter en stund, men tillsätt lite mer vatten om det känns för torrt. Gott som topping på halloumiburgare och till heta tacorätter eller grillad lax.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök, lime & västeråsgurka

Grönt

Lime

Lime har funnits i Europa sedan 1400-talet men har sina rötter i Asien, så förekommer den också oftast i kött- och...