Meny

Friterad lök

4 PORTIONER

2 gula lökar
3 dl mjölk
1 liter matolja
2 dl vetemjöl
salt
rikligt med hackad persilja

Skala löken och skär den i tunna ringar (tärna gärna löksnuttarna som blir över och använd senare i en soppa eller gryta).

Lägg ringarna i en skål, slå på mjölken och låt dra i ca 10 minuter. Sila av mjölken, låt löken rinna av väl.

Värm oljan till 160–170°C i en kastrull. Passa temperaturen så det inte blir för varmt.

Häll mjölet på ett fat. Vänd runt lökringarna, några i taget. Skaka av överflödigt mjöl. Fritera löken gyllenbrun och krispig, lite i taget så att inte ringarna klumpar ihop sig.

Låt rinna av på hushållspapper på en plåt. Lägg lökringarna i en skål, salta. Gott till korv och hamburgare.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök

Gul lök

Lök har sitt ursprung i sydvästra Asien. Den har odlats så länge som 5 000 år och har i alla år utgjort en viktig...