Meny

Peters russinlökar

4 PORTIONER

1/2 dl russin
1/2 dl vitt vin
400 g små gula lökar
1/2 dl tomatjuice
1/2 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 msk honung
1/2 dl olivolja
1 msk korianderfrön
salt och peppar
(en nypa strösocker)

Låt russinen dra i vinet.

Koka lökarna i saltat vatten i 5 minuter. Skala dem men lämna hela roten kvar och se till att topparna är hela.

Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Låt sjuda under lock i 20 minuter. Se till att lökarna inte kokar sönder. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite socker.

Recept: Peter Jelksäter

Tips gul lök

Gul lök

Lök har sitt ursprung i sydvästra Asien. Den har odlats så länge som 5 000 år och har i alla år utgjort en viktig...