Meny

Ugnsbakad torsk med dill & ansjovis

 4 PORTIONER

600 g torskfilé, i portionsbitar
2 gula lökar, tunt skivade
1 klick smör
4 ansjovisfiléer + 2 msk ansjovisspad
1 tsk majsstärkelse
2 dl grädde
1 dl mjölk
salt och peppar
rikligt med hackad dill

Sätt ugnen på 175°.

Stek löken mjuk i smöret i en stekpanna på svag värme utan att den får färg. Tillsätt ansjovisspadet och låt koka in. Pudra i majsstärkelse och tillsätt grädde och mjölk. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.

Lägg fisken i en ugnsform, toppa med ansjovisfiléer. Salta och peppra. Skeda över ansjovisgrädden. Gratinera i ugn i 8–10 minuter eller tills fisken är klar.

Strö över dill och bjud med kokt potatis.

Recept: Ingela Persson

Tips dill & gul lök

Grönt

Gul lök

Lök har sitt ursprung i sydvästra Asien. Den har odlats så länge som 5 000 år och har i alla år utgjort en viktig...