Meny

Kyckling med lök & jordärtskockor

4 PORTIONER

4 kycklinglår
400 g jordärtskocka
2 lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
salt och peppar
2 äpplen
1 dl äppeljuice
1 dl vatten
2 dl grädde

Sätt ugnen på 200°C.

Dela varje kycklinglår i två bitar och lägg i en ugnssäker form.

Tvätta och dela jordärtskockorna. Skala lök och vitlök och skär i grova klyftor.

Lägg skockor och lök i formen med kycklingen. Ringla över olja, salta och peppra. Vänd runt och sätt in i ugnen i 20 minuter.

Skär äpplena i klyftor. Blanda äppeljuice, vatten och grädde i en skål. Ta ut formen ur ugnen, lägg på äpplen och häll på gräddblandningen.

Baka i ugnen i ca 20 minuter till, eller tills kycklingen är klar och skockorna mjuka. Servera gärna med en grönsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök & jordärtskocka

Grönt

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...