Meny

Ugnsstekt jordärtskocka med purjolök och grönkål

4 PORTIONER

400 g jordärtskockor, tvättade och tärnade med skalet kvar
olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk timjan
salt och peppar
2 grönkålsblad, strimlade
1/3 purjolök (ljusa biten), skivad

Sätt ugnen på 200°.

Blanda jordärtskockorna med olja, vitlök och timjan på en ugnsplåt. Salta, peppra och stek mjuka i ugnen, ca 20 minuter.

Koka upp vatten med lite salt i en kastrull. Doppa grönkålsbladen en minut i kokvattnet. Häll av, skölj i kallt vatten och låt rinna av väl. Fräs bladen tillsammans med purjolök i olivolja i en stekpanna ett par minuter. Salta, peppra och blanda med jordärtskockorna på ett fat.

Recept: Ingela Persson

Tips grönkål, jordärtskocka & purjolök

Grönt

Purjolök

Purjolöken kom med romarna till Storbritannien där den blev populär bland den keltiska befolkningen, den är...