Meny

Sallad med kålrot, grönkål och dinkel

CA 4 PORTIONER

1 kålrot, skalad och klyftad
4 grönkålsblad, strimlade
4 dl kokt dinkel
1 dl fint skuren purjolök
1/4 isbergsallatshuvud, i grova bitar
salt och peppar
1/2 dl hackad persilja

SENAPSVINÄGRETT:
1 msk dijonsenap
1 msk pressad citron
3 msk olivolja

Koka kålrotsklyftorna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten i en kastrull. Lägg i grönkål och låt koka med sista halvminuten. Häll av vattnet och låt rinna av. Krama ur grönkålen. Lägg i en skål tillsammans med dinkel, purjolök och isbergssallat.

Vispa ihop senap, citron och olja. Vänd ner i salladen. Salta, peppra och strö över persilja.

Recept: Ingela Persson

Tips grönkål & kålrot

Grönt

Kålrot

Kålrot heter på engelska ”swede” och har ansetts vara svensk, men antagligen utvecklades den i Schweiz som en...