Meny

Kålsallad med apelsin & ingefära

1 sats

ca 1 l rödkål, fint skivad
1 apelsin
1 msk socker
1 msk ingefära, riven
2 nejlikor
1/2 dl olja
1 msk vitvinsvinäger
4 grönkålsblad
1 dl tärnad purjolök eller lök
salt och peppar

Lägg rödkål i en stor skål. Riv skalet på apelsinen och lägg i en liten kastrull. Skala apelsinen, skär den i mindre bitar och lägg i kastrullen. I med socker, ingefära, nejlika och vatten. Koka upp och låt sjuda tills det tjocknar. Ta då bort nejlikan och rör ner olja och vinäger. Mixa slätt med stavmixer. 

Vänd ner apelsindressingen i kålen. Riv grönkålsblad från stammen och lägg dem i kokande saltat vatten. Låt dra i ca 2 minuter. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Låt rinna av och krama vattnet ur kålen. Blanda grönkål med lök och rödkål. Smaksätt med salt och peppar. 

Salladen går att förvara i en burk i kylen i ett par dagar.

Recept: Ingela Persson

Tips grönkål, rödkål & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...