Meny

Grönkålspesto

1 sats

300 g grönkål
1 dl pinjenötter, solrosfrön eller t ex valnötter
2–3 vitlöksklyftor, skalade
1–2 msk citronsaft
1 dl riven parmesan
1 ½ dl olivolja
salt och peppar

Riv bladen från grönkålsstjälken. Mixa grönkålen tillsammans med nötterna/fröerna, vitlök, citronsaft, parmesan och olivolja till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Om peston blir för tjock, tillsätt mer olivolja – om den är för tunn, tillsätt mer nötter/fröer.

Servera till pasta, ugnsbakade grönsaker eller på en smörgås.

Recept: Niina Snijder

Tips grönkål

Grönt

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...