Meny

Omelett med grönkål och tomat

1–2 PORTIONER

2 grönkålsblad, strimlade
3 ägg + 1 msk vatten
salt och peppar
1/2 dl skivad purjolök
1 msk olivolja
2 tomater, tärnade
1 dl riven ost, t ex västerbotten

Koka grönkålen hastigt i lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten och krama ur väl.

Vispa ihop ägg och vatten. Smaksätt med lite salt.

Fräs grönkålen och purjolök i lite olivolja. Tillsätt äggblandningen. Rör runt och låt steka en minut eller två. Dra stekpannan åt sidan och fördela tomater och ost på omeletten. Salta, peppra och vik ihop den.

Recept: Ingela Persson

Tips grönkål & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...