Meny
shashuka

Vegansk Shakshuka

4 portioner

250 g tomater
1 paprika
1 rödlök, hackad
4 vitlöksklyftor
1–2 grönkålsstjälkar
2 msk olja
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
¼ tsk chili
2 msk tomatpuré
200 g kokta bönor eller kikärtor
salt och peppar

Skär tomat och paprika i små bitar. Hacka rödlök och vitlök. Ta bort stjälken från grönkålen och hacka bladen i små bitar. 

Värm en stekpanna, häll i olja och stek rödlöken i ca 2 minuter, tills den fått lite färg. 

Lägg i den hackade vitlöken tillsammans med kryddorna och rör runt i en minut. Blanda därefter i de hackade tomaterna, tomatpurén och paprikan. Låt koka under 10 minuter på svag värme, rör om då och då. 

Lägg i bönorna/kikärtorna och värm någon minut innan du rör ner grönkålsbladen. Blanda väl och smaka av  med salt och peppar. 

Servera din shakshuka varm, gärna med nybakade pitabröd.

Recept: Niina Snijder 

Tips paprika, rödlök & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...