Ugnsstekta feta- och kesofyllda paprikor och tomat
4 SMÅ PORTIONER
4 små paprikor
150 g fetaost
250 g keso
1 ägg
1/2 tsk salt
25 g smör
Sätt ugnen på 200°.
Skär ett lock vid fästet på paprikorna och ta ur kärnorna. Spara locket.
Riv fetaosten och blanda den med keso, ägg och salt. Fyll paprikorna med blandningen. Avsluta med en klick smör. Lägg på locken och ställ paprikorna i en smord ugnssäker form. Stek i ugnen tills paprikorna är mjuka och har fått färg, ca 25 minuter.
65 recept med Paprika
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Ugnsomelett
- Rostad grönsaksröra
- Rostad paprika- och tomatdipp
- Fyllda paprikor
- Paprika- och zucchinigratäng
- Ratatouille med rosmarin
- Bakad paprikaröra
- Quinoasallad
- Tortilla med paprika, chorizo & svarta bönor
- Hummus med rostad paprika & spiskummin
- Sötpotatisplättar med tzatziki
- Vegansk Shakshuka
- Broccoli med svarta bönor & röd paprika
- Paprikasås
- Fänkål- och paprikaröra
- Fylld portabello med paprika & bulgur
- Paprikaröra med mandel
- Rostad paprika med oliver och mandel
- Rostad paprikakräm
- Rostad paprika med mandel och oliver
- Ugnsstekt potatis med paprika och zucchini
- Tsukemono på paprika
- Tomat- och paprikasås med mandel
- Tomat- och paprikasoppa
- Tomat- & paprikasalsa
- Soppa på pumpa, paprika och vitlök
- Sallad på rostad paprika och färskost
- Röd pesto
- Rostad paprika med tomatvinägrett och fetaost
- Rostad marinerad paprika
- Risone med rostad paprika och oliver
- Potatis med rostad majs och paprika
- Paprikasalsa med bönor och avokado
- Paprika-, tomat- och lökkompott
- Paprika- och bönsallad
- Kall paprikasås
- Harissa
- Gazpacho
- Fänkålssallad med paprika och oliver
- Dannes vitkålssallad
- Bön- och paprikagryta
- Auberginekräm med rostad paprika och grillat bröd
- Paprika, lök och potatis på spanskt vis
- Paprikacrème

Paprika
En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...