Meny

Sallad på rostad paprika och färskost

4 PORTIONER

2 paprikor, i grova bitar
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar
1 rödlök, finhackad
1 tsk vitvinsvinäger
100 g färskost
1 msk balsamvinäger
rivna sallatsblad

Sätt ugnen på 200°.

Lägg paprikabitarna på en plåt. Vänd dem i olivolja och vitlök. Salta, peppra och stek i ugnen tills de fått färg, ca 15 minuter. Ta ut plåten och vänd ner lök och vitvinsvinäger.

Rör ihop färskost och balsamvinäger. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg salladsblad på ett fat. Lägg paprikan ovanpå och servera färskosten till.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...