Meny

Risone med rostad paprika och oliver

4 PORTIONER

4 portioner risonepasta
1 paprika, grovt tärnad
1 lök, klyftad
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk olivolja
salt och peppar
100 g urkärnade kalamataoliver
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk rivet citronskal
150 g fetaost

Sätt ugnen på 225°.

Koka risone enligt förpackningens anvisningar.

Vänd runt paprika och lök tillsammans med vitlök och 1 msk olivolja på en ugnsplåt. Salta, peppra och rosta i ugnen ca 10 minuter.

Blanda samman risone, rostad paprika och oliver i en skål.

Vispa ihop resterande olivolja med vinäger och citronskal och vänd ner det i pastan. Smaksätt med salt och peppar och smula i fetaosten. Lägg upp på ett fat och servera med exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...