Meny

Rostad marinerad paprika

1 SATS

2 paprikor
1 msk olivolja

MARINAD:
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, hackad
timjan eller rosmarin
salt och grovmalen svartpeppar

Sätt ugnen på 200°.

Vänd paprikorna i olja och lägg i en ugnssäker form. Rosta dem tills skalet spricker och svartnar, eller grilla dem hårt på grillen. Lägg i en skål, täck med plastfilm och låt svalna.

Dra skalet av paprikorna, halvera dem och ta bort kärnhusen. Skär i grova bitar och lägg i en skål.

Vispa ihop ingredienserna till marinaden och häll över paprikorna. Låt stå och dra minst 1 timme.

Gott till exempelvis crostini och charkuterier.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...