Meny

Fänkål- och paprikaröra

1 SATS

200 g tunt skivad fänkål (skär mot fibrerna)
200 g urkärnad gul paprika
3 skalade vitlöksklyftor
1 skalad och delad gul lök
1 gul chili
100 g solroskärnor, orostade
salt
olivolja
vinäger, t ex sherryvinäger

Sätt ugnen på 175°C.

Lägg alla grönsaker och solroskärnorna på en djup ugnsplåt. Ringla över 1 msk olja och rör runt. Rosta i ugnen tills all vätska är borta och grönsakerna är mjuka och lätt rostade, 30-45 minuter.

Mixa de rostade grönsakerna med stavmixer eller i matberedare. Krydda med salt, olja och vinäger efter smak eller tills det blir fruktansvärt gott!

Tips! Om du vill ha en ännu moffigare röra, så riv i 1 dl lagrad ost.

Tips fänkål & paprika

Grönt

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...