Meny

Räkrisotto med fänkålssallad

CA 4 PORTIONER

1 röd paprika
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 msk olivolja
2 1/2 dl risottoris
2 dl vitt vin
4–8 dl skaldjursbuljong, t ex hummer
ca 1 dl riven parmesan
salt och peppar
250 g räkor, skalade

FÄNKÅLSSALLAD:
1 fänkål, mycket tunt strimlad
saft och rivet skal av 1/2 citron
2 msk hackad dill
2 msk olivolja
salt och peppar

Skala paprikan med en potatis­skalare. Tärna den fint. Fräs paprika, lök och vitlök mjuka i olja i en kastrull. Tillsätt ris och vin. Låt koka i ca 10 minuter.

Häll i buljong, ett par deciliter åt gången, och låt sjuda tills riset nätt och jämnt har blivit mjukt, ca 30 minuter.

Rör i parmesanost och smaksätt med salt och peppar.

Blanda fänkål, citronskal och -saft i en skål. Tillsätt dill, olivolja, salt och peppar. Låt marinera i ca 20 minuter.

Servera risotton med räkor och fänkålssallad.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål

Fänkål

Fänkål finns i en kryddvariant där det främst är de torkade fröna som används. De dilliknande bladen får ibland...