Meny

Fisksoppa

4 PORTIONER

600–800 g blandade fiskfiléer, t ex lax, gös, lubb
3 msk olivolja
1 morot, tärnad
2 stjälkar blekselleri, tärnade
1 fänkål, i mindre bitar
1 gul lök, grovhackad
4 vitlöksklyftor, hackade
1 burk hela tomater, avrunna
2 dl torrt vitt vin
8 dl fiskbuljong
salt och peppar

Skär fiskfiléerna i portionsbitar. Vänd dem i lite olivolja och ställ i kylen.

Fräs morot, selleri, fänkål, lök och vitlök i resterande olivolja i en stor kastrull i några minuter utan att de får färg. Tillsätt tomater, vin och buljong. Låt sjuda under lock i 20 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Salta och peppra fiskbitarna. Grilla dem i en het grillpanna eller stek dem i ugnen , 175°, i ca 10 minuter.

Fördela fiskbitarna i djupa tallrikar. Skeda över buljongen och servera.

Tips fänkål

Fänkål

Fänkål finns i en kryddvariant där det främst är de torkade fröna som används. De dilliknande bladen får ibland...