Meny

Bräserad fänkål och paprika

2 PORTIONER

1 medelstort fänkålsstånd, tunt strimlat
2 msk olivolja
1 medelstor röd paprika, strimlad
2 stora vitlöksklyftor, skivade
1 dl vatten
saft av 1/2 citron
salt och peppar

Fräs fänkålsskivorna gyllenbruna i olivolja på medelvärme i en teflon­stekpanna. Tillsätt paprika och vitlök och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll i vattnet och låt sjuda under lock tills fänkålen är mjuk, ca 10 minuter. Lyft av locket i slutet av koktiden och låt all vätska koka in. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

Gott till kokt eller stekt fisk.

Tips fänkål

Grönt

Fänkål

Fänkål finns i en kryddvariant där det främst är de torkade fröna som används. De dilliknande bladen får ibland...