Meny

Bräserad fänkål med tomater och oliver

2–3 PORTIONER

1 stor fänkål, i tunna klyftor
2 vitlöksklyftor, skivade
ett par kvistar färsk timjan
2 färska lagerblad
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
saft av 1/2 citron
1 dl vatten
en nypa strösocker
6–8 svarta oliver
2 tomater, i mindre bitar
2 msk hackad bladpersilja
salt och svartpeppar

Fräs fänkål, vitlök, timjan och lager­blad i olja i en stekpanna. Tillsätt vin, citron, vatten och socker. Låt sjuda utan lock tills fänkålen är mjuk och nästan all vätska har kokat in, ca 20 minuter. Rör regelbundet och späd med lite vatten om det behövs.

Vänd ner oliver, tomater och persilja. Smaksätt med salt och peppar.

Recept: Markus Aujalay

Tips fänkål

Fänkål

Fänkål finns i en kryddvariant där det främst är de torkade fröna som används. De dilliknande bladen får ibland...