Meny

Fänkålsstuvad potatis

4-6 PORTIONER

1/2 fänkål, tunt skivad
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
600 g kokt tärnad potatis
1/2 dl hackad dill
1 tsk dijonsenap
salt och peppar

Koka fänkålen nätt och jämnt mjuk i saltat vatten. Häll av, låt rinna av väl.

Smält smöret i en kastrull, vispa i mjöl och tillsätt mjölk och grädde under vispning. Låt sjuda ett par minuter, akta så det inte bränner. Vänd ner fänkålen och potatisen.

Smaksätt med dill, senap, salt och peppar. Potatisen är god till fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...