Meny

Tortilla

4 PORTIONER

500 g potatis
2 gula lökar
2 dl olivolja
6 ägg
salt

Skiva potatisen och löken tunt. Lägg skivorna i varsin stekpanna, helst teflonbelagda. Koka dem mjuka i olja utan att de får färg i ca 30 minuter. Häll försiktigt av oljan från potatisen i ett durkslag och spar oljan.

Vispa ihop äggen i en bunke och vänd ner potatis- och lökskivorna. Smaksätt med salt.

Hetta upp lite av oljan i stekpannan. Häll i äggblandningen och stek tortillans ena sida. Peta in kanterna med hjälp av stekspaden. Vänd och stek den andra sidan på svag värme tills äggen har stelnat.

Skär tortillan i tårtbitar och servera.

Tips potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...