Meny
carrots-673184_1920

Morotsrårakor med fetaost

4 PORTIONER

4 ägg
2 dl mjölk
2 dl dinkelsikt eller vetemjöl
400 g morötter
400 g potatis
1 dl solrosfrön
1 tsk salt, malen svartpeppar
smör och olivolja till stekning
100 g fetaost
1 dl crème fraiche
2 msk hackad gräslök

Sätt ugnen på 175°.

Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl i en bunke, låt stå och svälla.

Skala morötter och potatis. Riv grovt på rivjärn och krama ut vätskan så att det blir så torrt som möjligt. Vänd ner potatis, morot och solrosfrön i ägg-smeten. Smaksätt med salt och peppar.

Stek gyllenbruna rårakor i en stekpanna i en klick smör och lite olja. Lägg rårakorna på en bakpappersklädd plåt.

Smula fetaosten i en skål, rör ner crème fraiche och gräslök. Värm rårakorna i ugn ca 5 minuter, bjud med krämen.

Recept: Ingela Persson

Tips morot & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...