Meny

Ingelas potatis- och purjolökssoppa

4 PORTIONER

1 purjolök, skivad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk smör
ett par kvistar timjan
2 lagerblad
2 dl vitt vin
4–6 fasta potatisar, skalade och skurna i jämnstora bitar
1 liter grönsaksbuljong
salt och peppar

Fräs purjolök och vitlök i smör tillsammans med timjan och lagerblad i en stor kastrull. Tillsätt vin och låt sjuda i ca 5 minuter.

Lägg i potatisen och häll i buljong. Koka upp och låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Servera soppan med en god ostmacka.

Recept: Ingela Persson

Tips potatis & purjolök

Grönt

Purjolök

Purjolöken kom med romarna till Storbritannien där den blev populär bland den keltiska befolkningen, den är...