Meny

Raggmunk med blomkål och stekt fläsk

4 PORTIONER

4 dl mjölk
2 dl vete- eller dinkelmjöl
2 ägg
1/2 tsk salt
400 g blomkål
400 g potatis, skalad
200 g rimmat sidfläsk, tärnat
2 äpplen, klyftade
1 lök, skivad
smör
smetana

Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg och salt till en jämn smet. Riv blomkålen och potatisen grovt på ett rivjärn. Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur pota­tisen och rör ner det rivna i smeten.

Stek fläsket gyllenbrunt i en torr het stekpanna. Tillsätt äpple och lök och låt steka med någon minut. Lägg över på ett fat.

Stek raggmunkarna gyllenbruna i smör i en stekpanna. Servera med fläsk- och äppelblandningen och en klick smetana.

Tips blomkål & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...