Meny

Pasta med blomkålssås och karamelliserad lök

4 portioner

400 g pasta eller gnocchi
ca 500 g blomkål
3–4 lökar, skivade
8 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad rosmarin
salt och svartpeppar

Koka pastan enligt förpackningen. Spara lite pastavatten till senare. Dela blomkål i bitar och koka i ca 5–10 min, tills de är genommjuka. Stek löken på låg värme i hälften av oljan. Rör om då och då, tills den är gyllene och karamelliserad.

Mixa blomkålen med vitlök, rosmarin, basilika och resterande olja. Späd med lite pastavatten och smaka av med salt och peppar. Blanda blomkålssåsen med pastan och den karamelliserade löken. Servera varm tillsammans med en stor grönsallad.

Recept: Niina Snijder 

 

Recept: admin

Tips blomkål, lök & pasta

Grönt

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...