Meny
cauliflower-1644626_1920

Currystekt blomkål med ris & cashewnötter

4 PORTIONER

5 dl små blomkålsbuketter
1 msk olja
1 lök, fint skivad
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
1 msk gul curry
25 g smör
ca 5 dl kokt kallt ris
salt och peppar
1/2 dl hackade cashewnötter
hackad koriander

 

Stek blomkålen i oljan i en varm stekpanna tills den börjar få färg. Låt lök och vitlök steka med och tillsätt curry. Lägg i smör och rör ner riset. Låt steka ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Strö över nötter och koriander. Bjud med yoghurt, stekt ägg eller tofu.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål

Grönt

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...