Meny

Stuvad blomkål med purjolök och dill

4 PORTIONER

500 g blomkål, i buketter
50 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
salt och peppar
1 dl skivad purjolök
1/2 dl hackad dill

Koka blomkålsbuketterna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt rinna av väl.

Smält smöret i en vid kastrull, vispa i mjölet. Tillsätt hälften av mjölken, låt koka upp under ständig vispning. Vispa i resten av mjölken och grädde. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Vänd ner blomkål och purjolök, sjud ytterligare ett par minuter. Strö i dill.

Gott till exempelvis fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...