Meny

Rostad blomkålssoppa

4–6 PORTIONER

1 blomkål, i små buketter
1 vitlöksklyfta, skivad
smör
1/2 purjolök, skivad
2 dl vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
salt och peppar
sherryvinäger

Fräs blomkål och vitlök i smör i en kastrull tills det fått färg. Tillsätt purjolök och vin. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter.

Tillsätt buljong och grädde och låt sjuda tills blomkålen är helt mjuk, 20–30 minuter.

Mixa soppan slät. Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens. Smaksätt med salt, peppar och en skvätt sherryvinäger.

Gott med knaperstekt bacon och brödkrutonger i.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...