Meny

Indisk linsgryta med blomkål & tomater

4 PORTIONER

1 morot, tärnad
1 dl purjolök, skivad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk olivolja
2 msk garam masala
½ tsk chiliflakes
2 dl röda linser
2 dl vitt vin
500 g krossade tomater
5 dl grönsaksbuljong
2-3 dl små blomkålsbuketter
salt och peppar
2 tomater

Fräs morot, purjolök och vitlök i oljan i en vid kastrull ett par minuter. Strö i kryddor, linser och rör runt. Häll i vin, koka upp och låt sjuda i 5 minuter.

Tillsätt krossade tomater och buljong, koka upp och sjud i ca 20 minuter.

Lägg i blomkålen och låt småputtra tills blomkålen är nätt och jämnt mjuk. Smaksätt med salt och peppar.

Skiva tomaterna och lägg dem på toppen. Servera gärna med naanbröd eller chapatibröd.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål, morot, purjolök & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...