Meny

Blomkål med tomat och kummin

4 PORTIONER

1 gul lök, finhackad
3/4 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 tomater, skållade, skalade och grovt hackade
2 tsk hela kumminfrön
1 pkt saffran, utrört i lite vatten
500 g blomkål, i små buketter
havssalt och svartpeppar
1 msk grovhackad bladpersilja

Fräs löken i olivolja i en kastrull tills den har börjat karamelliseras, ca 10 minuter. Tillsätt vitlök och låt fräsa i ytterligare 2 minuter. Rör i tomater och kummin. Låt sjuda i 5 minuter. Vänd ner saffran och blomkål. Salta, peppra och rör om väl. Sätt på ett lock och låt sjuda tills blomkålen är nätt och jämnt mjuk, 10–20 minuter.

Strö över persilja och servera blomkålen ljummen.

Tips blomkål & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...