Meny

Bakad zucchini och tomater med dipp

1 sats

300 g zucchini
300 g tomater
2–3 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
salt och peppar

Dipp:
1 ½ dl majonnäs
½ dl kapris
½ citron
grovmalen svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär zucchini och tomater i ungefär lika stora bitar. Pressa vitlöken. Blanda zucchini, tomater, vitlök och rosmarin. Ringla över lite olivolja. Fördela allt i en ugnsform, salta och peppra. Baka i ugnen i ca 20 minuter.

Under tiden gör du dippen. Hacka kapris och blanda med majonnäs. Smaka av med citronsaft och eventuellt lite rivet citronskal samt svartpeppar.

Servera de bakade grönsakerna med dipp och något gott bröd.

Recept: Niina Snijder

Tips tomat & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...