Meny

Spaghetti med tomatsås med ricottaost

2 PORTIONER

150–200 g spaghetti

TOMATSÅS:
2–3 msk god olivolja
250 g söta körsbärstomater
1 vitlöksklyfta, grovt skivad
2 msk ricottaost
6 färska basilikablad, rivna
salt och svartpeppar
1/2 dl riven pecorino- eller parmesanost

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.

Värm olivolja i en kastrull. Nyp sönder tomaterna med fingrarna direkt ner i oljan. Tillsätt vitlök och låt sjuda tills tomatskinnet har mjuknat, 5–10 minuter.

Rör ner ricottaost och basilika i såsen. Värm och smaksätt med salt och peppar. Vänd ner tomatsåsen i pastan. Peppra, tillsätt riven ost och servera.

Tips tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...