Meny

Kycklinggryta med tomat, aubergine och zucchini

4 PORTIONER

4 kycklinglår
1/2 dl olivolja
1 dl tärnad lök
2 vitlöksklyftor, skivade
1 morot, tärnad
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad basilika
2 dl vitt vin
1 tsk grönsaks- eller kycklingbuljong
1 burk krossade tomater
salt och peppar
1/2 aubergine, tärnad
1/2 zucchini, tärnad
1/2 dl hackad färsk basilika
riven parmesan

Dela kycklinglåren. Hetta upp hälften av olivoljan i en vid kastrull. Fräs kyckling, lök, vitlök, morot, tomatpuré och torkad basilika ett par minuter. Tillsätt vin, buljong och koka upp. Låt sjuda 10 minuter. Rör ner krossade tomater. Salta, peppra och sjud i ytterligare ca 30 minuter.

Stek aubergine och zucchini i resterande olivolja i het stekpanna tills de fått färg. Vänd ner blandningen i kycklinggrytan. Strö över basilika.

Servera med nykokt pasta och parmesan.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine, tomat & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...