Meny

Spaghetti med bondbönor, körsbärstomater och getost

4 PORTIONER

300 g färska bondbönor (urtagna ur skidan)
250 g körsbärstomater, klyftade
3/4 dl riktigt god olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
20 färska basilikablad, i mindre bitar
300 g spaghetti
100 g mild getost
salt och peppar

Koka bondbönorna i lättsaltat vatten i en minut. Kyl dem i kallt vatten och låt rinna av. Skala dem med en vass kniv eller tryck ut dem ur sitt skal.

Blanda bondbönorna med tomater, olivolja, vitlök, basilika och lite salt och peppar i en bunke.

Koka spaghettin ”al dente” i saltat vatten. Häll av i ett durkslag. Vänd ner spaghettin och getosten i tomat- och bönblandningen. Blanda väl.

Mal över svartpeppar, droppa över lite olivolja och servera genast.

Tips bondböna & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...