Meny

Savojkålsragu med tomater och oliver

4 PORTIONER

1/2 savojkålshuvud
1 dl vitt vin
1 dl olivolja
1 lagerblad
2 kvistar timjan
2 vitlöksklyftor, skivade
ca 4 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
4 tomater, klyftade
1 dl kalamataoliver, urkärnade
salt och peppar
ca 1/2 dl grovt strimlad basilika

Ta bort de yttersta bladen på kålhuvudet. Skär i 2–3 cm tjocka klyftor med mittstocken kvar, så att den håller ihop. Lägg klyftorna i en kastrull, tillsätt vin, olivolja, lagerblad, timjan och vitlök. Täck nätt och jämnt med buljong. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.

Tillsätt tomater och låt sjuda tills kålen är mjuk.

Vänd ner oliver, salta, peppra och strö över basilika.

Gott att äta som det är eller till­sammans med fisk och kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips savojkål & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...