Meny

Renskav med savojkål och svamp

4 PORTIONER

500 g renskav
1 lök, skivad
2 msk smör
1 tsk torkad timjan
4 enbär
1 msk soja
3 dl vispgrädde
1 dl grönsaksbuljong
1 ask champinjoner
salt och peppar
200 g savojkål, strimlad

Skär renskaven i ca 2 cm tjocka strimlor, gärna när den är lättfryst. Stek skav och lök i hälften av smöret i en stek­panna, lite i sänder tills det fått färg.

Lägg över skaven i en kastrull. Tillsätt timjan, enbär, soja, grädde och buljong. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter.

Skär champinjonerna i bitar. Stek dem i resterande smör i en stekpanna tills den fått färg, salta och peppra. Strö savojkålen i pannan och låt steka med ett par minuter. Vänd ihop svamp och skav och rör om. Salta och peppra.

Servera med kokt potatis.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon & savojkål

Grönt

Savojkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...