Meny

Pappardelle med svamp och parmesanost

4 PORTIONER

500 g pappardelle (eller annan pasta)
200 g champinjoner, tunt skivade
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
4 msk olivolja
1 dl vispgrädde
2 msk hackad persilja
1 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar
(vit tryffelolja)

Koka pastan ”al dente” i saltat vatten i en kastrull.

Stek svamp och vitlök gyllenbruna i olivolja i en stekpanna. Häll på grädde och koka upp.

Blanda svampen och grädden med den nykokta pastan. Rör i persilja och parmesan­ost. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt ett par droppar tryffelolja.

Recept: Markus Aujalay

Tips champinjon

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...